Hur fungerar en VPN?

Låt oss börja med den grundläggande idén om internetkommunikation. Anta att du är vid skrivbordet och vill komma åt en webbplats som ZDNet. För att göra detta initierar datorn en begäran genom att skicka vissa paket. Om du är på ett kontor, dessa paket ofta färdas genom växlar och routrar på ditt LAN innan de överförs till det offentliga internet via en router.

VPN-leverantör: de bästa tjänsterna i test och jämförelse 2022

Väl på det offentliga internet, dessa paket resa genom en massa datorer. En separat begäran görs till en serie namnservrar för att översätta DNS-namnet https://snorbilligt.se/basta-vpn/ till en IP-adress. Denna information skickas tillbaka till din webbläsare, som sedan skickar begäran, igen, genom en massa datorer på det offentliga internet. Så småningom når den vpntest.nu-infrastrukturen, som också dirigerar dessa paket, tar sedan en webbsida (som är en massa separata element), och skickar allt som tillbaka till dig.

Varje internetbegäran resulterar vanligtvis i en hel rad kommunikationshändelser mellan flera punkter. Hur en VPN fungerar är genom att kryptera dessa paket vid ursprungsplatsen, ofta dölja inte bara data utan också information om din ursprungliga IP-adress. VPN-programvaran i din ände skickar sedan dessa paket till VPN-servern någon destination punkt, dekryptera den informationen.

En av de viktigaste frågorna för att förstå gränserna för VPNS.se är att förstå var slutpunkten för VPN-servern finns. Vi pratar om det härnäst.